ALKMAAR – Deze maand verscheen het waargebeurde verhaal van Rena Finder, getiteld Een meisje op Schindler’s list bij uitgeverij Kluitman. Een indrukwekkend oorlogsverhaal dat je van het begin tot het einde in zijn greep houdt. In het jaar waarin we 75 jaar bevrijding vieren, is het boek nog steeds actueel.

Een meisje op Schindler’s list
Rena Finder is pas elf jaar als de nazi’s haar en haar familie op transport zetten naar het getto in het Poolse Krakau. Om haar heen ziet ze vrienden en familie verdwijnen, afgevoerd naar concentratiekampen. Rena en haar moeder komen terecht bij Oskar Schindler, een Duitse zakenman die Joodse gevangenen in dienst heeft in zijn fabriek. Tegen de wil van de nazi’s in zorgt Schindler goed voor zijn werknemers. Maar er gaat voor Rena geen dag voorbij zonder angst en gevaar, en dan worden ook Rena en haar moeder gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz…

Fragment uit Een meisje op Schindler’s list
Op mijn eerste schooldag was ik met een paar andere kinderen van vijf en zes jaar aan het hinkelen op het schoolplein. Opeens pakte een van de meisjes een steen en gooide die naar me.
‘Ga naar huis, vieze Jood,’ riep ze.
Had ik dat goed gehoord? Ik was zo geschrokken dat ik niks terug kon zeggen. Toen school
’s middags uitging, rende ik meteen naar huis en vertelde aan mijn moeder wat er was gebeurd. ‘Waarom zei dat meisje dat ik vies was?’ vroeg ik. ‘Ik ben niet vies!’

‘Een meisje op Schindler’s list is echt een must-have voor kinderen! Hij hoort zeker in de boekenkast thuis om hem minimaal één keer per jaar eens uit de kast te pakken en deze tijd onder de aandacht te brengen, zodat we nooit zullen vergeten wat deze mensen in die tijd doorstaan hebben.’ – Perfecte Buren

Lees tip:  Stralend fris met 0% parfum

Een meisje op Schindler’s list | Rena Finder & Joshua M. Greene | € 13,99 | 144 pagina’s | reeds verschenen | Kluitman | isbn 978 90 206 5468 4Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *